Individual Entry

Te koop:

Te Koop: Draver / arabier (klik op de foto voor een grote versie)

Ik moet met ontzettend veel spijt afscheid van haar nemen, nadat ze ruim anderhalf jaar bij vrienden in Friesland heeft mogen logeren. Helaas moet ze daar nu weg, omdat zij bezig zijn te verhuizen en niet langer plaats hebben. En ik kan me door allerlei financiële problemen na mijn scheiding momenteel nog geen maandelijkse stallingskosten permitteren.

Godiva is geboren op 1 mei 2000 en nu dus precies 6 jaar.

Haar moeder, Widia R, is een nu 26-jarige draver (van Formal Notice). Na een koersverleden en een paar veulens op 15-jarige leeftijd bij mij terecht gekomen. Gouden karakter en echt een sterke merrie.

Haar vader is Gomel (Kossack Stud), daar hoef ik vermoedelijk weinig aan toe te voegen, want die is geloof ik wel tamelijk bekend bij Arabierenliefhebbers.

Ik heb Godiva samen met Curtis (die zo’n beetje haar peetvader is), van veulen af opgevoed. Al meteen spelenderwijs allerlei grapjes geleerd, zoals met mijn jas over haar rug rondsjouwen enzo, zodat we haar nooit echt ‘zadelmak’ hebben hoeven maken. Dat was ze gewoon. Toen ze 2˝ was rustig begonnen met wat training. Los werken, longeerwerk en vervolgens met een barebackpad en dubbele lijnen gewerkt. Alles bitloos, eerst met een rijhalstertje, later bij het rijden overgegaan op een bitloos hoofdstelletje.

Zadel vinden was lastig, want ze had een erg vlak ruggetje (begint nu pas een echte schoft te ontwikkelen) dus de eerste paar keer opstappen nog met de barebackpad gedaan, vervolgens een Torsion model endurance gekocht.

Ook met rijden heel spelenderwijs een half jaar bezig geweest. Eerst aan de stap gewerkt, daarna aan de draf. Alles binnenhoefslag en vooral zelf balans laten vinden, dan weer een fase verder. Alles zo subtiel mogelijk, vooral op gewichtshulpen. We waren pas net aan de eerste galoppogingen begonnen, toen ik haar naar Friesland moest brengen.

Over haar karakter, Godiva is een pittig ding. Trots, nieuwsgierig, niet snel onder de indruk. Maar beslist geen doetje. Ze is heel goed opgevoed en erg braaf, maar ze verwacht wel dat ze netjes behandeld wordt. Ze laat zich absoluut niet beledigen en is van nature behoorlijk dominant. Ik vind dus wel dat het een beestje is dat iemand nodig heeft met ervaring, die aan de ene kant respect heeft voor zo’n karakter en aan de andere kant ook heel duidelijk en consequent blijft.

Haar stokmaat is ongeveer 1.50m, donkerbruin, bles en drie witte benen.

Ze heeft mooie ruime gangen.

Intussen heeft ze wel anderhalf jaar niet gewerkt, dus ze is niet bepaald in conditie. In tegendeel! Luie dikke pens! Ze heeft niets anders gedaan dan lekker met haar moeder in het land of de paddock kuieren.

Bijgaand een paar foto’s, helaas was mijn vriendin niet in staat om iets recents van betere kwaliteit te maken, dus die zijn nogal onscherp. De rest is uit van 2003 (voorjaar tijdens haar longeertraining en najaar als ze net een paar keer onder het zadel heeft gelopen).

Bel me gerust als je nog iets wilt weten. Ik ben woensdags vrij en verder natuurlijk ‘s avonds en in het weekend.

Wat de prijs betreft... Wat ik vooral belangrijk vind is iemand vinden die haar graag wil hebben en haar een goede toekomst biedt. De prijs komen we dan wel uit.

Klik op de foto voor een grote versie

Voor meer informatie: friederike@casema.nl

:Meta Information:

Title: Te koop:
Date posted: 26 April '06 - 21:19
Filed under: default
Wordcount: 578 words
Good Karma: (vote) 93
Bad Karma: (vote) 65
Next entry: 
Previous entry: « Overdenk je naam goed…

Frontpage